Wat is het?

Bij eeltvorming gaat het om een plaatselijke verharding of verdikking van de huid doordat er op een bepaalde plek sprake is van een constante wrijving of druk. In de basis is het een beschermlaagje waardoor je huid niet beschadigt raakt. Je kunt eelt op je handen en op je voeten hebben. Kloofvorming ontstaat vaak bij de hielen in de vorm van een scheuren of barsten van de huid. Dit omdat er in de voeten maar weinig talgkliertjes zitten. Kloofvorming kan enerzijds ontstaan door overmatige eeltvorming (door druk op de voetzool barst het eelt) en/of een hele droge huid. Of door een staand beroep, of bij overgewicht. Hoe dan ook, pijnlijk zijn ze. En ontsierend!

Zo lossen wij het op!

Wij behandelen eelt en kloven door deze te verwijderen en te behandelen én natuurlijk te bekijken hoe we de vorming kunnen verminderen. Met daarbij een persoonlijk advies om het probleem op te lossen en blijvend te voorkomen.
De pedicure en medisch pedicure zal uw kloven behandelen door de harde randen te verwijderen. Deze randen belemmeren de genezing van de zachte kwetsbare huid in de diepte van de kloof. De pedicure en medisch pedicure zal bij bloedende kloven de wondjes behandelen en u advies meegeven voor verdere behandeling thuis.

Bekijk onze behandelingen